0875 308 777 pernik@cibalab.com

Уважаеми пациенти, Цифрови сертификати на ЕС/EU Digital COVID certificate вече се издават. Сертификатите се получават след посещение на място за разпечатване на резулат от изследване, последван от линк чрез Viber/SMS съобщения към националната здравна система ( his.bg), придружен с уникален НРН номер откъдето може да се изтегли сертификата. Този вид сертификати са валидни в електронен вариант, т.е. свалени на мобилно устройство (таблет, телефон).

Във връзка с влизането в сила от 01 юли на цифровия сертификат на ЕС за COVID, е предвиден гратисен период за постепенно въвеждане от 01 юли до 12 август. През този период, може да се използват и други образци на документи, които страните членки следва да приемат.

Проби за SARS CoV 2 RNA (Covid 19) се взимат само в Централна приемна на ул. “Радомир” 3.

СЕРТИФИКАТ ЗА НАПРАВЕН ПОЛОЖИТЕЛЕН АНТИГЕНЕН ТЕСТ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК се изисква при пътуване в страна, която приема граждани боледували по-малко от 180 дни преди дата на пътуване.Може да свалите от ТУК.

СЕРТИФИКАТ ЗА НАПРАВЕН ОТРИЦАТЕЛЕН АНТИГЕНЕН ТЕСТ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК може да попълните тук (важи за пътуване извън ЕС). Може да свалите от ТУК.

СЕРТИФИКАТ ЗА НАПРАВЕН ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ ЗА АНТИТЕЛА НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК. Може да свалите от ТУК.

Пациента лично избира необходимия за пътуването си сертификат от предоставените варианти по-горе, и на своя отговорност попълва данните в сертификата от документа за самоличност, с който ще пътува. Попълва на компютър и разпечатва избрания сертификат преди посещението си в лабораторията за получаването на резултата от изследването. Актуална информация относно изискванията при пътуване включително и относно лабораторни изследвания и документи за различните държави можете да проверите на  ТУК .

След подготовката на избрания от Вас сертификат, трябва да посетите наша приемна за разпечатка на резултат на бланка на лабораторията (всички лабораторни резултати се предоставят съгласно нормативната уредба на Р. България), както и полагането на подпис, печат и холограмен стикер на сертификата. 

Указания за попълване може да видите по-долу.